MinvestGrup

L’Institut d’Investigació Capgemini ha publicat el seu Informe sobre la Riquesa Mundial 2024, oferint una visió completa i detallada de l’estat actual de la riquesa global i les inquietuds dels individus amb elevat patrimoni net (HNWI). Aquest informe revela un augment significatiu en la riquesa global, tot i que també destaca les preocupacions dels HNWI sobre la manca d’assessorament personalitzat en la gestió de les seves inversions.

Creixement de la Riquesa Mundial

El 2023, la riquesa mundial dels HNWI va créixer un 4,7%, assolint els 86,8 bilions de dòlars. La població d’HNWI també va experimentar un augment del 5,1%, situant-se en 22,8 milions en l’àmbit global. Aquest creixement marca una recuperació important després del descens observat l’any anterior, assenyalant una trajectòria ascendent en les tendències dels HNWI.

Distribució Geogràfica del Creixement

  • Amèrica del Nord: Amèrica del Nord va liderar la recuperació dels HNWI amb un creixement del 7,2% en riquesa i del 7,1% en població. Aquest increment s’atribueix a la resistència econòmica, la disminució de la inflació i la recuperació del mercat de renda variable als Estats Units.
  • Àsia-Pacífic: Aquesta regió va mostrar un creixement més moderat, amb un augment del 4,2% en riquesa i del 4,8% en població.
  • Europa: Europa va registrar un increment del 3,9% en riquesa i del 4,0% en població.
  • Amèrica Llatina i Orient Mitjà: Ambdues regions van mostrar creixements moderats en riquesa (2,3% i 2,9%) i en població (2,7% i 2,1%).
  • Àfrica: Àfrica va ser l’única regió que va experimentar una disminució en riquesa (-1,0%) i població (-0,1%) a causa de la caiguda dels preus de les matèries primeres i la inversió estrangera.

Canvi en l’Assignació d’Actius

Amb el creixement dels HNWI, les assignacions d’actius han començat a canviar, movent-se de la conservació del patrimoni cap al creixement. Les primeres dades de 2024 indiquen una normalització en l’assignació d’actius líquids i equivalents, representant el 25% del total de la cartera, en contrast amb el 34% observat el gener de 2023. A més, dos de cada tres HNWI planegen invertir més en capital privat durant 2024 per aprofitar oportunitats de creixement.

Importància dels Serveis de Valor Afegit

Els individus amb patrimonis nets molt elevats (UHNWI), que constitueixen aproximadament l’1% del total dels HNWI, però concentren el 34% de la riquesa, són els més lucratius per a les entitats de gestió de patrimoni. S’espera que en les pròximes dues dècades es transfereixin més de 80 bilions de dòlars de les generacions més grans, augmentant la demanda de serveis financers i no financers de valor afegit.

L’informe indica que el 78% dels UHNWI considera essencials els serveis de valor afegit a l’hora de seleccionar una firma de gestió de patrimoni, i més del 77% compta amb aquestes firmes per ajudar en la transferència de patrimoni entre generacions.

Reptes en la Gestió Patrimonial

  • Preocupacions per la Manca d’Assessorament Personalitzat: A mesura que els HNWI cerquen orientació en la gestió del seu patrimoni, el 65% manifesta la seva preocupació per la manca d’assessorament personalitzat adaptat a la seva situació financera canviant. Aquesta necessitat de personalització és crucial per captar i retenir clients en un mercat competitiu.
  • Influència dels Prejudicis en les Decisions d’Inversió: Més del 65% dels HNWI admet que els prejudicis influeixen en les seves decisions d’inversió, especialment durant esdeveniments vitals significatius. El 79% d’aquests individus busca orientació de gestors per ajudar a manejar aquests prejudicis. La integració de finances basades en el comportament del client amb IA pot ajudar les empreses de gestió de patrimonis a avaluar les reaccions dels clients a les fluctuacions del mercat i prendre decisions menys susceptibles a prejudicis emocionals o cognitius.
  • Creixent Nombre de Relacions amb Empreses de Gestió Patrimonial: Els UHNWI han augmentat el nombre de relacions amb empreses de gestió patrimonial de tres el 2020 a set el 2023, indicant que el sector afronta dificultats per oferir la gamma i qualitat de serveis requerits per aquest segment. Les single-family offices han crescut un 200% en l’última dècada, i el 52% dels UHNWI desitja establir una family office amb assessorament de la seva entitat de gestió patrimonial.

Estratègies Recomanades per a la Gestió Patrimonial

  • Ús d’Eines Basades en IA: Les eines basades en IA, que utilitzen dades psicogràfiques, poden oferir un avantatge competitiu en comprendre millor les decisions dels clients i proporcionar un major grau de personalització. La creació de canals de comunicació en temps real serà crucial per gestionar els prejudicis i oferir un assessorament proactiu.
  • Personalització i Omnicanalitat: Les empreses de gestió de patrimoni han d’adoptar mesures actives per captar i retenir els clients, oferint experiències personalitzades i omnicanals. Això és especialment rellevant durant la transferència de riquesa i el creixement continu dels HNWI.

Preguntes Freqüents

  • Quin va ser el creixement de la riquesa mundial dels HNWI el 2023? El 2023, la riquesa mundial dels HNWI va créixer un 4,7%, assolint els 86,8 bilions de dòlars.
  • Quina regió va liderar la recuperació dels HNWI el 2023? Amèrica del Nord va liderar la recuperació dels HNWI amb un creixement del 7,2% en riquesa i del 7,1% en població.
  • Quin percentatge dels UHNWI considera essencials els serveis de valor afegit? El 78% dels UHNWI considera essencials els serveis de valor afegit a l’hora de seleccionar una firma de gestió de patrimoni.
  • Com influeixen els prejudicis en les decisions d’inversió dels HNWI? Més del 65% dels HNWI admet que els prejudicis influeixen en les seves decisions d’inversió, especialment durant esdeveniments vitals significatius.
  • Quantes relacions amb empreses de gestió patrimonial tenen en mitjana els UHNWI el 2023? En mitjana, els UHNWI tenen set relacions amb empreses de gestió patrimonial el 2023.
  • Quines eines poden ajudar a gestionar els prejudicis en les decisions d’inversió? Les eines basades en IA, que utilitzen dades psicogràfiques, poden ajudar a gestionar els prejudicis en les decisions d’inversió en comprendre millor les decisions dels clients i oferir un major grau de personalització.

Conclusió

L’Informe sobre la Riquesa Mundial 2024 de l’Institut d’Investigació Capgemini destaca la necessitat d’un assessorament personalitzat per als HNWI en un context de creixement global de la riquesa. Les empreses de gestió patrimonial han d’adaptar-se a les demandes canviants dels clients, utilitzant eines avançades com la IA per oferir un assessorament més personalitzat i proactiu. La capacitat de gestionar perjudicis i oferir serveis de valor afegit serà clau per mantenir-se competitives en un mercat en constant evolució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *